Muziekvereniging Vlijt en Volharding

Voor vragen en aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Cursus: Wij maken muziek!

Voor kinderen van groep 2 t/m 6 van de basisschool                    45 euro per blok

Muziek maken is leuk! Samen muziek maken is nog veel leuker!

We gaan met muziek aan de slag. We ontdekken geluiden, we zingen en doen spelletjes. We gebruiken verschillende instrumenten, zoals allerlei soorten slagwerk, boomwhackers, P-buzz blaasinstrumenten. Ook gaan we onze eigen muziekinstrumenten maken.

Vanaf groep 2 kun je meedoen, want noten lezen doen we (nog) niet.

Na een lessenreeks Wij maken muziek! kan een leerling overstappen naar de Junior Muziekles of kan er weer een nieuwe lessenreeks Wij  maken muziek! gevolgd worden. We doen elk blok weer andere dingen!

 

Cursus: Junior Muziekles

Voor kinderen van groep 3 t/m 6 van de basisschool                                    45 euro per blok

De kinderen ervaren hoe het werkt met muzieknoten, gaan verschillende ritmes spelen, op tijd spelen, goed naar elkaar leren luisteren. We maken muziek met allerlei soorten slagwerk, boomwhackers, P-buzz en koperen blaasinstrumenten.

We gaan ontdekken welke instrumenten er allemaal bij onze vereniging zijn en hoe die bespeeld worden.

Na een lessenreeks Junior Muziekles kan een leerling overstappen naar muziekles op een blaasinstrument of slagwerkinstrument (afhankelijk van o.a. leeftijd, in overleg met de docent). Er kan ook opnieuw een lessenreeks Junior Muziekles gevolgd worden. We doen elk blok weer andere dingen!

Meedoen met optredens

We doen met de lesgroepen Wij maken muziek! en Junior Muziekles mee met een aantal optredens van de vereniging. Dit zijn het kerstconcert, themaconcert, koningsdag/weekend amateurkunst en een pleintjesconcert. Ook zullen we meedoen aan het solistenconcours van de vereniging, een middag vol muzikale optredens van onze muzikanten, jong en oud.

Verdere informatie:

Oost-Souburg // dinsdagmiddag // groepsles van 30 minuten // groepje van 6-8 kinderen // blok van 12 weken // 2 blokken per schooljaar // kosten: 45 euro per blok

Voor vragen en aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Cursus: Blokfluitles

Voor kinderen vanaf groep 3 van de basisschool                                            10 euro per maand, 12x p.j.

De blokfluitles is bedoeld als opleidingstraject voor de overstap naar een ander instrument van de vereniging. Het duurt in principe 2 jaar. Er wordt gebruik gemaakt van de methode ‘Blokfluitland’. Ook wordt er geoefend met het meespelen met begeleidingsmuziek op een CD en oefenen we met tweestemmig spelen (duetten).

De lessen worden afgesloten met een blokfluitexamen en daarna kun je verder gaan met muziekles op een ander instrument bij de vereniging.

We doen mee aan een aantal optredens per jaar, in ieder geval het themaconcert en het solistenconcours.

Verdere informatie:

Oost-Souburg // dinsdagmiddag // groepsles van 30 minuten // groepje van max. 5 kinderen // duur van 2 schooljaren, eventueel verkort traject van 1 schooljaar // Kosten: 10 euro per maand, 12x per jaar

Voor vragen en aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cursus: Muziekles op blaasinstrument of slagwerk

Voor kinderen vanaf ongeveer groep 5

Altijd al een muziekinstrument willen leren spelen, dan is dit je kans. Kom bij Vlijt en Volharding en leer een blaasinstrument of slagwerkinstrument spelen.

Na een tijdje les kun je mee gaan doen bij de samenspeelgroep: het orkest voor leerlingen, voordat je naar het jeugdorkest, de slagwerkgroep of de fanfare gaat.

Samen musiceren is een fijne hobby!

Voor meer informatie, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website:             www.vlijtenvolharding.net

Facebook:           www.facebook.nl/vlijtenvolhardingoostsouburg