Muziek maken is leuk! Vlijt & Volharding biedt diverse mogelijkheden voor individuele muzieklessen en groepslessen voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. Zie hieronder de standaard mogelijkheden. Heeft u afwijkende wensen? Neem gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kijken we samen of we een passend traject kunnen afstemmen.

Juniorlessen (vanaf 6 jaar)

In de juniorlessen gaan kinderen vanaf 6 jaar in groepjes met muziek aan de slag. De kinderen ervaren hoe het werkt met muzieknoten, gaan verschillende ritmes spelen, op tijd spelen, goed naar elkaar leren luisteren. We maken muziek met allerlei soorten slagwerk, boomwhackers, P-buzz en koperen blaasinstrumenten. Daarbij maken we een begin met notenlezen.

Na de juniorlessen kan een leerling overstappen naar muziekles op een blaasinstrument of slagwerkinstrument (afhankelijk van o.a. leeftijd, in overleg met de docent).

 

Duur les

30 minuten

Aantal lessen

6 lessen per blok

Kosten

30 euro per blok

Locatie

Verenigingsgebouw De Blazer, Ritthemsestraat 45, Oost-Souburg

Dag/tijdstip

Het moment van de juniorlessen wordt per reeks in overleg met de docent en deelnemende kinderen bepaald.


Neem contact op via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie over instroommogelijkheden of de start van een nieuwe reeks.

Blokfluitles (vanaf 6 jaar)

Je eerste muziekinstrument! Maak kennis met muziek maken, noten lezen en samen spelen op blokfluitles. Blokfluitles wordt, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, individueel of in groepsverband gegeven.

 

Duur les

30 minuten

Aantal lessen

Wekelijks les gedurende het schooljaar (excl. vakanties

Kosten

Contributie à 10 euro per maand

Locatie

Verenigingsgebouw De Blazer, Ritthemsestraat 45, Oost-Souburg

Dag/tijdstip

Het moment van de blokfluitlessen wordt per reeks in overleg met de docent en deelnemende kinderen bepaald.

 

Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie over instroommogelijkheden of de start van een nieuwe reeks.

Individueel muziekles

Nadat kinderen de basis van muziek maken hebben geleerd in de juniorlessen of op blokfluitles, kunnen ze overstappen op individueel muziekles op een blaas- of slagwerkinstrument naar keuze. De eerste periode muziekles krijgen kinderen les van een lid van Vlijt & Volharding (hieraan zijn naast de contributie geen extra kosten verbonden). Daarna stromen de kinderen door naar een professionele docent van de Muziekschool Zeeland.

Uiteraard kunnen ook volwassenen of al wat gevorderde muzikanten terecht voor muziekles bij V&V. Samen kijken we naar een passend leerplan.

De opleiding tot diploma A duurt (maximaal) 3 jaar en voor B, C en D telkens 2 jaar. De kosten zijn gebaseerd op de tarieven van Muziekschool Zeeland. Voor het schooljaar 2022-2023 bedragen die €485, inclusief examenkosten.

Verenigingskorting
De opleidingskosten van de Muziekschool komen boven op de
contributie, maar de vereniging neemt voor de jeugd een deel ervan voor haar rekening. Die bijdrage is afhankelijk van het totaal beschikbare budget en van het opleidingsjaar waarin een leerling zit. Neem voor meer informatie contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Muziekles bij iemand van de vereniging (beginners)

Muziekles via de muziekschool

Duur les: 20-30 minuten

Duur les 20-30 minuten

Dag/tijdstip les: in overleg met de docent

Dag/tijdstip les: in overleg met de docent

Aantal lessen per jaar: wekelijks (excl. vakanties)

Aantal lessen per jaar: wekelijks (excl. vakanties)

Kosten: contributie à €15,75 per maand (kinderen tot 18 jaar)

Kosten: €485 p.j. incl. examenkosten (2022-2023) + contributie. De vereniging betaalt voor jeugd een deel van het lesgeld, afhankelijk van het beschikbare budget en opleidingsjaar.

 

Meedoen met optredens

Alle leerlingen bij Vlijt & Volharding doen zo snel mogelijk mee met optredens van de vereniging, zodat leerlingen kunnen laten horen wat ze kunnen! Dit zijn onder andere het kerstconcert, het verenigingsconcert, koningsdag/weekend amateurkunst en pleintjesconcerten. Ook zullen ze meedoen aan het verenigingsconcours, een middag vol muzikale optredens van onze muzikanten, jong en oud.

Samenspeelgroep
Na een tijdje muziekles kunnen leerlingen mee gaan doen bij de samenspeelgroep: het orkest voor de jongste leerlingen, voordat deze naar het jeugdorkest of de fanfare gaan. De samenspeelgroep repeteert iedere maandagavond van 19.00 tot 19.45 uur.

Jeugdorkest
Wanneer leerlingen genoeg ervaring hebben opgedaan in de samenspeelgroep stromen ze (in overleg met de docent en muzikaal leiding) door naar het jeugdorkest. Het jeugdorkest repeteert iedere vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en bestaat uit muzikanten van ca. 10 tot 20 jaar. Daarbij verlenen enkele oudere muzikanten ondersteuning op diverse plekken in het orkest, zodat het jeugdorkest met een volledige fanfarebezetting kan musiceren.

 

 

Vragen?

Heeft u interesse in muzieklessen voor uzelf of uw kind en wilt u meer informatie?

Voor meer informatie, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek onze Facebook-pagina voor foto’s en video’s van voorgaande concerten, aankondigingen van komende evenementen en meer.