Het jeugdorkest van Vlijt & Volharding bestaat sinds 1958.
Momenteel bestaat het uit zo’n 25 muzikanten in de leeftijd van 12 tot 23 jaar.
Kinderen die bij Vlijt op blokfluit beginnen stappen na een paar jaar over op een ander blaas- of slagwerkinstrument.Na een jaar les gehad te hebben komen ze in het samenspeelgroepje waarin ze met leeftijdsgenoten alvast oefenen in meerstemmig spelen. Na verloop van tijd stromen ze dan door naar het jeugdorkest. Omdat de jongste muzikanten in het jeugdorkest naast de oudere en meer ervaren muzikanten komen te zitten leren ze met wat hulp snel hun partij te spelen in het orkest.

Hoewel de jeugd van het jeugdorkest altijd voor een goed concertresultaat gaat staat gezelligheid ook erg hoog in het vaandel. Regelmatig worden er door de jeugdcommissie activiteiten georganiseerd als Bonte Avonden, eindfeesten en zelfs kampen!

Het jeugdorkest repeteert op vrijdagavond van 18.30 tot 19.45 uur. De muziek die gespeeld wordt loopt uiteen van popliedjes tot concertmuziek tot oer-Hollandse marsen. Het orkest kan best nog muzikanten gebruiken! Vooral de bugels en het zwaar koper zijn momenteel wat onderbezet. Speel jij een van deze instrumenten of zou je het graag leren? Schroom dan niet kom gerust een keer een kijkje nemen bij een van onze repetities of concerten.


Willemijn Ruissen